Adakah Beras Perang Boleh Menggurangkan Berat Badan?

Mengamalkan beras perang untuk diet anda menggantikan beras putih boleh membantu anda menurunkan berat badan. Beras perang adalah berkhasiat kerana mengandungi 110 kalori setiap setengah cawan hidangan, bersama-sama dengan 2 gram protein serta serat. Beras perang adalah sumber yang baik untuk magnesium, fosforus, thiamine, vitamin B-6 dan niasin dan juga mengandungi besi dan zink. Beras perang mempunyai ciri-ciri & khasiat yang menjadikan ia bermanfaat untuk menurunkan berat badan.

Bukti

Satu kajian selama enam minggu panjang diterbitkan dalam “Kajian Nutirisi” pada Februari 2008 membandingkan penurunan berat badan melalui penggantian diet dari nasi putih kepada diet baru yang mengandungi campuran beras perang dan beras hitam. Peserta kajian yang mengambil diet baru ini menunjukkan kehilangan berat badan dan lemak badan yang lebih banyak daripada peserta yang mengambil diet beras putih biasa.

Ketumpatan Tenaga (Energy Density)

Beras perang adalah rendah dalam ketumpatan tenaga disebabkan serat dan air yang dikandungnya. Makanan yang ketumpatan tenaga rendah menyumbang kepada kurang kalori daripada makanan yang mempunyai kepadatan tenaga tinggi. Ini menjadikannya lebih mudah untuk menurunkan berat badan. Disyorkan untuk makan beras perang pada awalan peringkat semasa makan supaya anda dapat menggurangkan memakan makanan yang tinggi lemak, tinggi gula dan tinggi kalori dalam peringkat akhir makan anda.

Bijirin Penuh

Bijirin penuh seperti beras perang, membantu anda mengurangkan lemak badan. Satu kajian yang diterbitkan dalam “American Journal of Clinical Nutrition” pada tahun 2008 mendapati bahawa mereka yang mengamalkan diet kalori yang rendah seperti bijirin penuh (yakni beras perang) akan kehilangan lebih banyak lemak di bahagian pertengahan badan berbanding mereka yang mengamalkan diet rendah kalori  juga tetapi yang terdiri dari bijirin halus. Bijirin penuh seperti beras perang mengandungi lebih serat, yang membantu mengeyangkan anda supaya anda dapat makan kurang kalori di sepanjang hari. Digalakkan untuk memakan beras perang sebagai diet harian anda.

Tindakan

Menambahkan satu hidangan beras perang untuk diet anda setiap hari dapat membantu anda menurunkan berat badan. Jika berkehendak untuk menurunan berat badan, perkara yang paling penting adalah mengambil makanan yang rendah kalori dalam diet seharian anda. Makanan seperti beras perang yang terdiri dari bijirin penuh (whole grain) serta rendah dalam ketumpatan tenaga dapat membantu untuk mempercepatkan proses untuk turunkan berat anda.

Petikan & terjemahan artikel dari http://healthyeating.sfgate.com/brown-rice-good-lose-weight-2435.html

………………………………….

ORYGOLD MENGURANGKAN BERAT BADAN

Orygold dibuat dari beras perang cambah (germinated brown rice) dan sangat sesuai kepada individu yang mengalami masalah berat badan & ingin mendapatkan saiz badan yang ideal. Ia mengandungi manganesium yang membantu mensistesis dan memecahkan lemak.

Beras perang cambah adalah lebih baik dari beras perang biasa dan beras putih. Ia dikenali sebagai beras perang cambah kerana sewaktu beras perang biasa menjadi berputik/bercambah, dikala itu ia menjadi sangat kaya dengan pelbagai vitamin & mineral. Beras perang cambah adalah sangat popular di Jepun, Amerika dan negara-negara maju lain.

Orygold dibuat berdasarkan dari kajian & penyelidikan sejak 2006 melalui proses penyediaan yang dipatenkan. Orygold diiktiraf dan mendapat pelbagai anugerah tempatan & antarabangsa. Orygold sesuai untuk semua umur, lelaki & perempuan.

orygold_kuruskanbadan

Anda Nak Kurangkan Berat Badan?

Cubalah ORYGOLD, ia boleh bantu: 

Turunkan berat badan

Kawal berat badan

Dapatkan saiz badan ideal

Tanpa bersenam

Tanpa perlu berlapar

Lihatlah ramai akui kehebatan Orygold:

orygold_instagramreviewers

[GAMBAR] Ramai orang pilih Orygold!

Orygold memang POWER!!

Anda tak percaya??

Skrol sampai kebawah untuk lihat kebenarannya!!

Ramai sudah berjaya turunkan & kawal berat badan dengan minum Orygold. Lihat testimoni kami:

 

Testimoni_Orygold-28

 

 

Testimoni_Orygold-25

 

Banyak anugerah hebat yang Orygold dapat (ada 4, lihat dibawah).

Kenapa dapat banyak sangat??

Sebabnya simple je, produk ini memang terbukti berkesan untuk turunkan & kawal berat badan anda!

Bila produk super bagus, ramai iktiraf 🙂

Produk lain ada macam ni?? Huhu, no komen.

anugerah_orygold

Malaysia Technology Expo

Tahun: 2009  Negara: Malaysia

International Trade Fair of ldeas-lnventions-New Product

Tahun: 2009  Negara: Germany

BioMalaysia Conference & Exhibition

Tahun: 2012  Negara: Malaysia

Pameran Reka Cipta, Penyelidikan dan Inovasi (PRPI)

Tahun: 2012  Negara: Malaysia


 

Orygold_fakta_kajian

Orygold bukan produk loser try error untuk turunkan berat badan.

Berat badananda MEMANG akan turun bila minum Orygold. Kalau tak turun, tu produk lain ye.

Kami yakin & pasti kerana Orygold sememangnya terbukti secara saintifik untuk turunkan & kawal berat badan:

P

Produk hasil kajian & penyelidikan sejak 2006!

P

Diperakui melalui 15+ jurnal saintifik dihasilkan oleh Universiti Putra Malaysia (UPM)


 

Prof Maznah_orygolddrink

Orygold bukan orang2 biasa yang buat ya!

Orygold adalah formulasi genius:

Prof Dr Maznah binti Ismail

Institut Biosains & Perubatan, Universtiti Putra Malaysia


 

(Orygold bukan produk murahan @ ciplak produk lain)

Orygold dibuat guna teknologi canggih pertama di dunia!

(dipaten & daftar di Malaysia)

Proudly Made in Malaysia

R

PATEN: Use Of A Composition Comprising Acylated Stryl Glucoside In The Manufacture Of A Product NO. PENDAFTARAN: PI 2011002256

R

PATEN: Process for Producing Germinated Brown Rice
NO. PENDAFTARAN : PI 20064528

Orygold sesuai diminum oleh semua.

(lelaki, perempuan, mengandung, bersalin)

Rasa pun SEDAP!!

Testimoni_Orygold-31

[ PENTING ]

7 SEBAB kenapa WAJIB pilih Orygold?

.

[1] Orygold produk kajian universiti. Dijamin turun berat badan!

.

[2] Ia takda kesan sampingan (produk lain ada, bahaya!)

.

[3] Cuba minum Orygold dulu sebelum amik produk lain – recommended

.

[4] Orygold bukan ubat / jamu. 100% takda bahan terlarang!

.

[5] Rasa Orygold sedap. Minum sekali confirm nak lagi.

.

[6] Orygold sesuai untuk yang ada gastrik & yang susah berak (ia melawaskan)

.

[7] Semua boleh minum: lelaki, perempuan, tua, muda

– – – – –

Ramai sudah minum Orygold & berjaya kurangkan berat badan mereka.

ANDA BILA LAGI?

Orygold memang SPECIAL untuk anda yang ingin berat badan ideal!

Skrol sampai kebawah untuk tau sebabnya.

Ramai sudah minum Orygold & berjaya turunkan & kawal berat badan mereka.

ANDA BILA LAGI?

 

[ WAJIB BACA ]

8 SEBAB kenapa Orygold lagi bagus dari produk lain?

.

[1] Kesan Orygold cepat. OMG

– Produk lain kesan lambat! Nak tunggu sampai bila?

– – – – –

[2] Orygold produk R&D guna teknologi makmal canggih. DIJAMIN berkesan!

– Produk lain sekadar campuran bahan biasa. TIDAK dijamin berkesan

– – – – –

[3] Orygold takda kesan sampingan. Recommended.

– Produk lain ada kesan sampingan! (perut memulas dll) Tak bagus

– – – – –

[4] Orygold sedap (ada rasa coklat / vanila). Yummy.

– Produk lain rasa tak berapa sedap! Erkk

– – – – –

[5] Harga Orygold memang murah. Jangan Terkejut

– Produk lain mahal (biasanya lebih RM100)! Ermm

– – – – –

[6] Orygold dalam bentuk sachet. Kecil, mudah simpan & bawa ke mana2.

– Produk lain biasanya dalam botol kaca atau bekas besar! Leceh

– – – – –

[7] Orygold tahan 2 tahun, takda bahan pengawet. Nice

– Produk lain tak tahan lama; biasanya ada bahan pengawet & penstabil! Bahaya

– – – – –

[8] Orygold boleh minum bila2 masa, bersama ubatan anda lain (jika ada).

– Produk lain ada banyak syarat minum & pantang larang! Leceh

.

– – – – –

Ternyata banyak kelebihan Orygold berbanding produk lain. Buat pilihan bijak dengan memilih Orygold!

Kenapa minum Orygold BOLEH turunkan & kawal berat badan anda? Apa rahsianya?

RAHSIANYA:

Orygold berasaskan beras perang berkualiti tinggi.

Bukan saja Orygold boleh turunkan berat badan, ada macam2 kebaikan lain yang buatkan Orygold SUPERPOWER! OMG!! 🙂

Sebabnya? Orygold ada banyak bahan bioaktif semulajadi. Rujuk gambar dibawah:

(Bahan-bahan ni takda pada produk2 lain. Ia perlu diskstrak secara saintifik & guna teknologi khas. Ini SPECIALnya Orygold!)

Jangan tunggu lama-lama!

CUBALAH ORYGOLD SEKARANG dan dapatkan segera berat badan ideal yang anda idamkan!

* Jika beli hari ini, Orygold anda biasanya akan sampai esok atau lusa (bergantung pada kawasan)

Masih Kurang Pasti?

Lihat soalan yang biasa ditanya atau Whatsapp kami segera

Siapa yang sesuai minum ORYGOLD?
ORYGOLD sesuai diminum oleh semua lapisan peringkat umur, lelaki & perempuan.

Adakah ORYGOLD boleh diambil oleh orang mengandung dan selepas bersalin?
Boleh.  ORYGOLD juga boleh membanyakkan & memekatkan susu badan.

Adakah ORYGOLD boleh diambil oleh orang yang mengalami masalah kencing manis, darah tinggi dan penyakit-penyakit lain?
Boleh.

Boleh ke saya nak kolesterol turun dengan cepat?
Boleh. Kesan biasanya dalam 3-7 hari.

Perlukah ada sebarang diet khas/pantang larang jika minum ORYGOLD?
Tiada. Boleh makan seperti biasa selepas minum ORYGOLD.

Bolehkah ORYGOLD mengurangkan risiko serangan penyakit jantung?
Boleh.

Bagaimana ORYGOLD boleh buat seseorang jadi kurus?
Ia bergantung pada individu. Ia samada menyebabkan kenyang atau pertambahan kekerapan buang air besar. Purata testimoni mengatakan akan kurang berat badan antara 1kg-5kg sebulan. ORYGOLD digalakkan diminum secara berterusan untuk kesan maksimum.

Bila boleh rasa & nampak kesan lepas minum ORYGOLD?
Ia bergantung pada individu. Biasanya kesan boleh dirasa samada selepas minum cawan yang pertama, 3 hari atau 7 hari. Pengambilan ORYGOLD secara berterusan setiap hari adalah disarankan untuk mendapatkan kesan terbaik.

Bagaimana cara minum ORYGOLD?
ORYGOLD digalakkan diminum 2x setiap hari (pagi & petang/malam). Jika tidak berkesempatan, diminum 1x setiap hari sewaktu sarapan adalah memadai.

Bagaimana cara buat secawan ORYGOLD?
Bancuhkan sepaket ORYGOLD bersama secawan air panas (kaedah penyediaan sama seperti membuat air MILO). Boleh diminum samada panas atau sejuk.

Berapa jumlah sachet dan berat pada setiap kotak ORYGOLD?
Terdapat 12 sachet pada sekotak ORYGOLD. Setiap sachet beratnya 30g. Jumlah berat sekotak ORYGOLD adalah 360g.

Apa kandungan utama yang buatkan ORYGOLD ni terlebih bagus?
Kandungan utama adalah beras perang cambah (germinated brown rice). Ia 10X lagi bagus dari beras putih dan 4X lagi bagus dari beras perang (brown rice).

Orygold_icons