PELBAGAI KEBAIKAN BERAS PERANG

Orygold dibuat dari beras perang cambah (germinated brown rice) dan mengandungi pelbagai kebaikan kepada kesihatan. Beras perang cambah adalah lebih baik dari beras perang biasa dan beras putih. Ia dikenali sebagai beras perang cambah kerana sewaktu beras perang biasa menjadi berputik/bercambah, dikala itu ia menjadi sangat kaya dengan pelbagai vitamin & mineral. Beras perang cambah adalah sangat popular di Jepun, Amerika dan negara-negara maju lain.

Artikel:

MERENDAHKAN & MENGAWAL KADAR KOLESTEROL

ORYGOLD dapat merendahkan dan mengawal kadar kolesterol. Ia dapat memberikan taraf kesihatan yang lebih baik & lebih seimbang kepada kehidupan individu.

Artikel:

MENGGURANGKAN BERAT BADAN

ORYGOLD sangat sesuai kepada individu yang mengalami masalah berat badan & ingin mendapatkan saiz badan yang ideal. Ia mengandungi manganesium yang membantu mensistesis dan memecahkan lemak.

Artikel:

orygold_berasperang_tambahkan_dan_pekatkan_susu_badan

MENAMBAH & MEMEKATKAN SUSU IBU

ORYGOLD dapat menambahkan & memekatkan susu ibu. Ia membantu kepada ibu menyusu yang mengalami masalah kekurangan susu.

Artikel:

orygold__berasperang_melindungi_dari_sakit_jantung

MELINDUNGI DARI SAKIT JANTUNG

ORYGOLD membantu mengurangkan sumbatan di saluran arteri yang disebabkan oleh plak-plak terkumpul. Perlindungan ini sangat penting dalam mengurangkan & mengelakkan risiko serangan jantung.

Artikel:

orygold_berasperang_mengelakkan_diabetes

MENGELAKKAN DIABETES

ORYGOLD sangat bermanfaat kepada individu yang cenderung & yang mengalami diabetes. Ia membantu menstabilkan kandungan gula dalam badan. Ia mengalakkan pelepasan gula yang perlahan berbanding beras putih biasa.

Artikel:

orygold_berasperang_mengurangkan_Risiko_Penyakit_Alzheimer

MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT ALZHEIMER (NYANYUK / PELUPA)

ORYGOLD membantu mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Ia mengandungi komponen nutrien yang baik untuk membanteras penghasilan enzim yang menjadi penyebab kepada penyakit Alzheimer.

MENINGKATKAN KEUPAYAAN MINDA

ORYGOLD menggalakkan kadar metabolisma otak & meransang untuk meningkatkan keupayaan minda. Ia juga membantu dalam mengelakkan komplikasi pada otak.

orygold_berasperang_antidepresi_kemurungan

ANTI-DEPRESI / ANTI-KEMURUNGAN

ORYGOLD dapat membantu sebagai anti-depresi untuk mengatasi masalah kemurungan. Ia dapat memberikan memberikan kesan ketenangan kepada minda dan badan.

Artikel:

Orygold_icons

WhatsApp chat